Blog Widget by LinkWithin

Ah lan wasahlan.....

Google

Monday, 24 August 2009

Selamat jalan....




Salam ramadan hari ke 3...

seperti yang semua tahu..aku ni..duduk serumah dengan kawan~kawan hubby...
yelah..dah company bagi macam ni..terima jelah..
hari ini.. salah seorang housemate kami nak balik terus ke Indonesia...
kontrak dah habis...
( aku tak tahu cerita lanjut ) 8 bulan dia menetap kat sini...
sedih je aku tengok dia..

sebelum tu....hubby dah call aku dulu bagitahu....

hubby ~ Pak Gede nak balik dah tu..kol 2.30 ptg ni..nanti dia nak jumpa mama..
dia dah bagi tahu papa pagi tadi..
aku ~ ooooo..ye ke ??.. mmm..kalau macam tu baik mama keluar dulu...
tak payah tunggu dia ketuk pintu...
mmmmm...mama nak snap gambar dia boleh??
hubby ~ ok.. boleh..nak wat masuk blog ke?? hihihihi..
aku ~ dah tahu tanya....
(ikut gelak sama).. oklah..bye~bye...

aku pun sarung tudung dan keluar..memula bawa keluar ayam dari dalam peti..
nak masak untuk sahur nanti..
(masak awal senang...)
nampak pak gede keluarkan beg dia..
aku pun masuk balik bilik & ambil buah tangan untuk isteri dia..
kebetulan barang yang aku beli ni..memang untuk spare je..aku suka dan beli..
nanti kalau keluar lagi boleh ganti balik....
untuk koleksi sendiri...
kalau nak bagi orang pun nanti barang dah ada...
(wah.. dapat green light dari hubby dah)

masa aku nak bagi barang tu..pak gede tak nak ambil..baca dialog ni ya!!

aku ~ pak..ni untuk ibunya...
(isteri dia)
pak gede ~ ibu..
(dia panggil aku..) apa ini ???
aku ~ tak ada apa~apa pak.. ambil saja..untuk kenangan...
pak gede ~
(merah muka.. sedih + malu kot..) terima kasih bu...
saya tak ada apa~apa mau dibagi sama ibu...
aku ~ tak apa pak..semoga sukses ya !!
pak gede ~ terima kasih lagi sekali bu..saya senang selama disini..
aku ~ ya pak.. sama~sama...





aku tutup pintu..dan terus call hubby...
hubby cerita..mase jumpa last pagi tadi dan ucap selamat semua.. mata pak gede berair.. tu yang dia kata..saya sedih sangat pak..dia kata seronok duduk serumah dengan kami semua..tak tahu kalau pergi tempat lain..ada ke orang yang baik macam kami~kami ni... Dia pun sama... ok..tak cerewet , apa yang aku masak semua dia makan.. macam makanan yang (pelik bagi dia) aku @ mr usop masak mesti dia kata..enaknya..
( gila perasan kejap !! hahahaha...) sebab kat indonesia...tak adakan.. tu jelah cerita pasal pak gede ni..

nilah antara kenangan mereka bersama....

masa birthday akil & azuan tahun lepas



dari kiri..azuan , hubby , pak gede , mr atan , mr usop & akil....


2 comments:

ummu Masyitah said...

salam ramadhan untuk puan sekeluarga di perantauan nun jauh di sana.

yus said...

terima kasih..kak.. selamat berpuasa untuk akak & famili juga...